Buku Oh Buku

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Dah lama tak update blog ni kan? Jiha serahkan laptop pada adik sebab dia nak siapkan projek pbs, tapi haruslah ada selingan Facebook dan Twitter. Punyalah lama ku menuggu bila den mahu siap kijo. Get out of my lappy now! Garang benau...

Hari ni Jiha nak cerita pasal buku. Yup, pasal buku, tiada benda lain dah... Minggu lepas, Jiha telah mengalihkan sebuah almari di ruang tamu yang sarat dengan buku-buku lama ke satu tempat yang lebih strategik.

Fuh, berhabuk habis. Gatal tangan noh! Jual di PNM laku tak agaknya?




 Tesis Umi Abah guna tapwriter lama.


Saji Mac 2000

Eh, ada gambar Siti berjubah dari Man's Collection. 
Teringan pula Pok Ngah punya butik, nama sama. Entah-entah.... Owh, I don't know!
Yang penting Siti sangat manis bertudung. hee...

Majalah PC 1997


Cuba banding dengan buku zaman sekarang pula...


  Well Lit
Books to be displayed or read?

Ada satu 'event' ni, yang berlangsung sepanjang minggu lepas di MINES, Serdang. Namanya The Big Bad Wolf! Hang ada dengaq kisah Inggeris ni kan? Kisah pasal Serigala yang Jahat. muahaha... *tiada kaitan.
Diskaun 75-95%. Bayangkan sebuah buku berharga RM40 boleh dapat RM5 macam tu je!! Ramai pengunjung hadir dengan membawa kotak besar-besar.

Abah yang tak bagi pergi. Katanya,"jangan nak mengada-ngada! Buku kat rumah tu berlambak-lambak tahu! Berjimat sikit. Jangan membazir..." *huhu.

Masa abah muda-muda dulu pun, dia rajin beli buku. Lepas tu, tak dibaca suruh anak-anak pula yang baca. Anak-anak sibuk beli buku dan tak dibaca, lepas tu suruh cucu-cucu yang baca. Cucu-cucu tak mau baca, suruh cicit-cicit, cicit-cicit tak mau, suruh piut-miut, piut-miut tak mau....hmm.

Baru tau, membeli tapi tak diguna adalah satu pembaziran...


Yeah, I waiting for The Big Bad Wolf 2014! *uhuk-uhuk dengan azam untuk menghabiskan buku-buku baru yang ada. Yup! 

P/S: Tahniah kepada pelajar lepasan PMR yang telah mendapat keputusan masing-masing pada hari ni. Reda dan perbaiki diri lagi pada masa hadapan. :)

Rajin-rajinlah komen di blog STUDIOOUS ni, In sya Allah, Jiha akan 'review' blog balik. 

NJihe.am

2 ulasan:

  1. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. Salam...

    Haha, bagus betoi bagi adik pinjam laptop, kalau sy, mmg susah nak bagi lepas, yelah, pinjam tu alasannye nak buat homeworklah, check e-mail lah... jenguk lepas 10 minit, dah tengah main game, hahaha...

    Sy tau pasal BBW, 2 tahun lepas pi yg kat The Mines, tahun lepas pi kat Kuantan... Banyak buku beli, sampai sekarang tak habis baca lagi, hahahaha, teruk kan... ;p

    BalasPadam

Terima kasih :) NO SPAM PLEASE!

Instagram