Kitar Semula Kain Buruk...tak sangka kan?

11:44 PG

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Perca kain antara barang yang berlambak di kebanyakan rumah. Jiha ada minta tolong pakcik Google sedikit untuk selesaikan masalah kekurangan ruang di rumah akibat barang-barang lama.

Senang>> jadikan kain buruk lap! Lain??

1) Buat bag daripada t-shirt


2) Langsir rumah (boleh tarik)

Easy to make No-Sew-Roman-Shade
from inmyownstyle.com/

Uncang daripada lengan baju.

Kraf dari jeans lama>> 

.
Dari selendang kepada kain langsir.


Seluar kepada skirt.

15 Creative and Cool Ways to Reuse Old T-Shirts (15) 9
T-shirt kepada beg laptop.

snug
Kain denim kepada beg kamera.
(from evilmadscientist.com)

50 Creative and Cool Ways To Reuse Old Denim (50) 5
'Denim pocket' untuk menyimpan barangan elektronik yang mahal seperti telefon pintar, earphones, nano ipad dll.

50 Creative and Cool Ways To Reuse Old Denim (50) 6
Coffee Cozies

50 Creative and Cool Ways To Reuse Old Denim (50) 19
floor mat daripada beg plastik

50 Creative and Cool Ways To Reuse Old Denim (50) 25
Quick style jacket

50 Creative and Cool Ways To Reuse Old Denim (50) 24
Journal book.

018.jpg
Recycled Shopping bag


Beg lagi...

Tengok lagi, 50 Creative and Cool Ways to Reuse Denim Clothes

dscf3731
Towel slippers

d20 Handbag of Holding, after assemblyContents of d20 kit
Beg diagonal
(evilmadscientist.com)

Credit to Crooked rains.com
30 Creative and Cool Ways To Reuse Old Clothes
30 Creative and Cool Ways To Reuse Old Sweaters

p/s: macam-macam kita boleh dapat daripada 'omputeh' ni kan? Nak cuba buat lepas ni. Let's make a challenge. Lagipun, membazir itu saudara syaitan.


Rajin-rajinlah komen di blog STUDIOOUS ni, In sya Allah, Jiha akan 'review' blog balik. 

You Might Also Like

8 comments

  1. singgah sini..
    wahh good idea kan. selalu orang mesti buang je benda dah rasa xnk pakai

    BalasPadam
  2. wahhhh, kreatif, bagus la buat benda macam nie dari buang kan.

    BalasPadam
  3. Betul2. Jiha dah linkkan setiap gambar tu, cara nak membuatnya sekali.

    BalasPadam
  4. kreatif sungguh orang2 yang boleh design benda mcm ni..menarik.. :D

    BalasPadam
  5. thank you Jiha. kreatifnya orang yang buat benda-benda ni. lepas ni nak try buat lah.

    BalasPadam
  6. memang kreatif la dorang ni..nak try buatlah camni daripada terbuang je..btw,kak,untuk teka kuih tu..akak click pada banner tu dan komen pada entry asal penganjur bukan entry fiza tu ye..tq :)

    BalasPadam
  7. Ok, maaf tersyok sendiri... :)

    BalasPadam

Terima kasih :) NO SPAM PLEASE!

♥Fb Page♥



Instagram