My Blog Rules

8:52 PTG

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Owh, I do have my OWN blogging rules::..

1- Respect my credit

Any attempt of plagiarism should be prohibited. Please seek my permission first before copying into your own blog, our article, essay etc...and don't forget to credit back to my blog. (^-^)

2- NO SPAMMER

I'm not interested in any promotion such as 'online part-timer', blink-blink, or your recognize yourself as Selena Gomez, Justin Beiber in order to gain my interest and to click your adds. From now on, I've removed my cute Cbox coz it's so annoying..and I discovered that all those messages have been computerized..
Interested for any product review, email me at studioous@gmail.com

3- Be More Private

I've been thinking a couple of times to make less stories about myself, interested to be as private as Wan Hazel or Encik Mimpi. Maybe some of you might know me already but it's ok. I just want people to recognize me by my writing and skills. I'm not perfect, so help me to become one.. ;)

4- Active Visitors needed~

Bloggers usually will jump to another blogger's website just to add more follower and never come back.. The title such as 'Penjejak Setia', Pengikut Tulen' just like never been exist! InsyaAllah, regular visitors will be rewarded from time to time and I'll start to make giveaway or somehow.. Don't forget to leave ur relevant comments. Stay Tune :)

5- Common topics would do..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bajet minah Inggeris yep?? Tak faham... Takpe, meh aku terjemahkan. FOC...

1- Respek hak milik tuan blog.

Segala kejadah niat anda untuk memplagiat hasil nukilan tuan blog ini haruslah wajiblah mendapat keizinan tuan blog dulu, k. Selepas anda 'copy' ke blog anda, jangan lupa kredit ke blog ini...

2- TIADA SPAM atau tukang SPAM

Tuan blog ini tidak berminat dengan sebarang promosi kerja sambilan. Aku sentiasa sibuk mengalahkan menteri..lagi-lagi sesiapa yang selalu hantar iklan Selena Gomez, Justin Bieber dll hantarlah iklan di website lain yang lebih sesuai. Cbox yang kiut-muit sudah kubuang dari belog ini oleh sebab jari jemari yang tidak kisah nak minta izin dulu ke...sesuka je...Tambahan lagi, setelah hampir 3 bulan tidak berblog ini, tuan menyedari bahawa kesemua iklan itu telah diprogramkan siap-siap.
Kalau nak minta produk review, boleh emel ke studioous@gmail.com

3- Hidup penuh privasi

Setelah berfikir panjang, tuan blog pun nak jadi halimunan seperti Wan Hazel dan Encik Mimpi. Aku tidak bercita-cita untuk dikenali, hanya dikenali dengan coretan hati dan skil yang ada...Cukuplah syok sendiri sebelum ini, huhu~ Dah mula dah..Haipp! Aku tak sempurna, tak sama-samalah kita berusaha memperbaik diri. :)

4- Pembaca aktif diperlukan.

Kebanyakan blogger hanya fikir diri sendiri, nak femes. Pergi ke blog orang lain, beri slogan, 'If you follow me, I'll follow you back..' macam tak matang gitu. Tak perlu kutuk sesiapa, dulu tuan blog pun buat gak.. Kita sama-sama bertaubat, k. Lepas dah dapat pengikut ramai, mulalah bajet letak 'Penjejak Setia', 'Pengikut Tulen', nampak sangat hang auta! InsyaAllah, lepas ni, tuan blog berminat untuk buat 'giveaway' bebanyak. Selalulah jenguk blog ni eh dan rajin-rajinlah komen dengan komen yang relevan.. :)

5- Topik adalah umum.

Tuan blog lebih cenderung berkarya ikut jiwa pada masa itu. Hmm..lebih tepat, kalau masa tu nak kongsi tip, akan kuturunkan segala ilmu yang terpendam huhu~ Kalau tetiba nak berceramah bagai, orang yang alergi pada kata-kata dakwah, bulatan gumbera! Anda haruslah baca juga, k. Kalau dah terbuka belog ini...
Kalau ada hadis atau ayat al-Quran yang bercelaru, matan kurang jelas ke tolong bagitau tuan belog ini.. Sejarah harian adalah tulis sedikit, tapi tak 'over' sangatlah. Mekasih..

p/s: Buat masa ini, tuan belog tidak dapat memberikan komitmen penuh terhadap blog ini sebab terlalu sibuk sebagai pelajar. Kalau ada ruang, insyaAllah akan ku'update' sepuas hatiku. huhu~ Maaf belog tak cantik, nanti-nantilah cantikkan...

                                                                                                                 

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih :) NO SPAM PLEASE!

♥Fb Page♥



Instagram