Ya Allah! Sampaikan Kemenangan Kepada Rakyat Palestin

11:40 PTG

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Perang. Pembetulan, pembunuhan zalim Israel terhadap Gaza, Palestin berulang kembali. Sedih tengok mereka.. bilalah dunia ni nak aman.. Media pula membuat liputan palsu. PBB kononnya menjaga keamanan dunia, senyap sepi tanpa tindakan. Tetapi apabila rakyat Israel diserang Pejuang Al-Qassam, serta-merta bersuara dan pantas melabel mereka sebagai pengganas.


Anak Israel merengek sikit je, liputan media sudah heboh, anak Palestin, dibom, dibunuh, disiat-siat, dibakar hidup-hidup mereka kata perkara biasa. TUTUP KES! 


Malulah apabila Non-Muslim mula mengkritik negara Islam yang membisu sedang saudaranya menderita..[Update dari FB Islam Itu Indah]
Menghayati ayat Al-Quran surah Al-Isra' ayat 4-7. Rasa menggigil seluruh badan apabila mengahayati ayat-ayat ini. MasyaAllah, rupanya konflik Israel-Palestine tercatat didalam ayat2 ini, dan sedang berlaku di depan mata...Subhanallah, aku lalai sebelum ini Ya Allah, kerana hanya pandai membaca Al-Quran, tetapi tidak mahu menghayati isi kandungannyaini sedangkan ini merupakan bukti-bukti kebenaran Al-Quran harus dikongsikan bersama semua.....

Terjemahan di dalam bahasa Melayu bermaksud:
[Al-Isra':4] Dan Kami menyatakan kepada Bani Israil dalam Kitab itu: "Sesungguhnya kamu akan melakukan kerosakan di bumi (Palestin) DUA KALI, dan sesungguhnya kamu akan berlaku sombong angkuh dengan melampau.

[Al-Isra':5] Maka apabila sampai masa janji (membalas kederhakaan kamu) kali yang PERTAMA dari dua itu, Kami datangkan kepada kamu hamba-hamba Kami yang kuat gagah** dan amat ganas serangannya lalu mereka menjelajah di segala ceruk rantau (membinasakan kamu); dan (sebenarnya peristiwa itu) adalah satu janji yang tetap berlaku.......(**Kisah pembebasan BaitulMaqdis oleh pahlawan Islam agung Salehuddin Al-Ayubi)

[Al-Isra':6] Kemudian (setelah kamu bertaubat), Kami kembalikan kepada kamu kekuasaan untuk mengalahkan mereka, dan Kami beri kepada kamu dengan banyaknya harta kekayaan dan anak pinak, serta Kami jadikan kamu kaum yang lebih ramai pasukannya.

[Al-Isra':7] Jika kamu berbuat kebaikan, (maka) kebaikan yang kamu lakukan adalah untuk diri kamu; dan jika kamu berbuat kejahatan, maka (kesannya yang buruk) berbalik kepada diri kamu juga. Oleh itu, apabila sampai masa janji (membalas perbuatan derhaka kamu) KALI KEDUA, (Kami datangkan musuh-musuh kamu) untuk memuramkan muka kamu (dengan penghinaan dan keganasannya); dan untuk memasuki masjid (BaitulMaqdis) sebagaimana mereka telah memasukinya pada KALI YG PERTAMA - oleh Sultan Salahuddin Al-Ayyubi; dan untuk menghancurkan apa sahaja yang mereka telah kuasai, dengan sehancur-hancurnya.

Dan di akhir perbualan kami, rakan saya berkata pada saya, tentera Al-qassam (Palestine) sedikitpun tidak akan gentar malah yakin seyakin-yakinnya akan janji-janji Allah bahawa BaitulMaqdis akan dibebaskan buat kali KEDUA oleh pejuang2 Islam yang benar, dan Israel akan diberikan penghinaan/kemusnahan yang selayakknya..............

Astaghfirullah, aku pohon keampunanMu ya Allah, kerana telah menjadi manusia manusia yang lalai, tidak peka dan tidak berasa tanggungjawab untuk bersama mengembalikan maruah Islam di bumi Palestin.


Jom tengok video yang menyentap ni >>

SMS pun boleh derma!"Tengok entri ni juga"

HAFAL QUNUT NAZILAH:Terima kasih baca, sudi-sudilah komen :) . 

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih :) NO SPAM PLEASE!

♥Fb Page♥Instagram